Tank & Schenk passeert kwart miljoen

PERSBERICHT

April 2017

Klanten van Peut schenken ruim kwart miljoen aan goede doelen  

Nog geen drie jaar geleden lanceerden de leden van de coöperatieve vereniging De Vrije Pomp onder veel belangstelling hun eigen merk: Peut.  In Moordrecht werd de naam, huisstijl en filosofie van dit oer-Hollandse merk voor het eerst met Nederland gedeeld. Peut is anders denken en anders tanken. “En daar past dus ook een ander en eigentijds spaarprogramma bij” Aldus Pieter van Gennep. Pieter is bedenker van het spaarprogramma Tank&Schenk. Een spaarprogramma dat de lokale betrokkenheid van de tankstation-ondernemers onderstreept en hun klanten de gelegenheid geeft om met een goed gevoel het tankstation te verlaten.

Voor elk liter brandstof die je bij Peut tankt gaat er namelijk 1 cent naar een lokaal of landelijk goed doel. Welke dat is, bepaalt de klant op het display bij de kassa. Klinkt goed? Inderdaad. En het slaat aan. Sterker nog. Er wordt gretig gebruik van gemaakt. Klanten dragen zelf goede doelen, sportverenigingen of culturele instanties aan. Clubs die wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Die motiveren vervolgens hun leden weer om bij Peut te tanken en zo de clubkas te spekken.

Op deze manier heeft het unieke spaarprogramma Tank&Schenk ervoor gezorgd dat landelijke goede doelen en het lokale verenigingsleven ruim een kwart miljoen euro hebben kunnen verdelen. En dat is een unicum. “Dit is precies wat ik voor ogen had met het spaarprogramma” Aldus Pieter van Gennep. Elkaar ondersteunen en nu eens een keer niet sparen voor eigen gewin. Past goed bij de kernwaarden van onze leden. Nuchter, oer-Hollands, een tikkie rebels en sterk lokaal betrokken. Wat ons betreft Tanken en Schenken we lekker door. Op naar de volgende mijlpaal.

Achtergrondinformatie:
De Vrije Pomp is een coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstation-ondernemers en heeft ruim 100 aangesloten tankstations.

Noot  voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met;
Robert Bannink | Ratio Design & Communicatie  06 34 986 057
of  Emma Haakman | Coöperatieve vereniging De Vrije Pomp 010 – 281 91 92
Daarnaast kunt u  extra informatie vinden op www.devrijepomp.nl, www.peut.nl en www.tankenschenk.nl

 

Recent Posts
Contact Ons

Wil je snel contact met ons? Stuur ons een mail en wij nemen snel contact met je op.